Over Ellen

Na meer dan 30 jaar werkzaam geweest te zijn bij verschillende grote organisaties in de gezondheidszorg en hoger onderwijs werd het tijd voor een nieuwe koers. Ellen Vermeulen organisatieadvies en begeleiding staat voor mijzelf, je kan mij inzetten als innovator, adviseur of programmamanager. Als organisatiekundige en netwerker pur sang ben ik makkelijk inzetbaar voor die klussen die blijven liggen of waar een frisse blik nuttig kan zijn.

Mijn talent ligt in het vertalen van uitdagende en complexe opgaven naar haalbare doelen en concrete adviezen. Ik kan zowel op strategisch als op tactisch operationeel niveau opereren en ben inzetbaar als aanjager en kwartiermaker voor nieuwe initiatieven.

In politiek bestuurlijk complexe contexten voel ik mij thuis. Mijn inhoudelijke expertise ligt op het terrein van de (publieke) gezondheidszorg, het hoger onderwijs en innovatie. Mijn drive is altijd zoeken naar vernieuwing en innovatie om dingen beter te maken en te doen. Ik doe dit door mensen en kennis te verbinden.

Mijn allergrootste kwaliteit is mijn creatief vermogen, dit maakt dat voor mij iedere opdracht, iedere werksetting en zelfs iedere dag of bijeenkomst uniek en anders is dan die allemaal ervoor. 

Social Design

Creatief denken en handelen zit in mijn genen. Alles wat ik aanpak zal ik op eigen, creatieve wijze doen. Creativiteit is het vermogen om nieuwe en/of toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden. Het gaat hierbij onder meer om het denken buiten gebaande paden en het zien van nieuwe samenhangen met behulp van creatieve denktechnieken.

Creativiteit wordt, in deze tijd waarin vraagstukken steeds complexer van aard zijn, steeds vaker als sleutel tot succesvol handelen gezien. Naast mijn opleiding tot innovatief trainer heb ik ook verschillende trainingen Design Thinking gevolgd. Ik ben zowel facilitator van creatieve denksessies als ook workshopbegeleider creatief denken of uitvoerend innovator. 

In juni 2021 heb ik de master Cross-over Creativity aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht met goed gevolg afgerond en mag ik mij ook ‘Master in arts’ noemen. Ik deed in dit kader als ontwerpend onderzoeker research naar de overgang van vrouwen en heb AbFabFlashes, een toolbox voor taboedoorbrekers ontworpen. Zie voor mijn portfolio www.abfabflashes.nl.